Health Blog Micron Associates: 8 faller Tips för en sund livsstil

Discussion in 'General' started by kathysilvers8, Oct 15, 2014.

 1. En sup är i luften, som sommaren underlättar in i höstsäsongen. Fotboll säsongen börjar, och så gör skolan. Semestern är runt hörnet. Så är influensa säsong. För att hålla dig frisk under de närmaste månaderna, har vi dessa tips:
   
  [SIZE=14pt]1. ta en timeout för baklucka[/SIZE]
   
  Det är en all-American förbi-tid--tailgate party! Tailgating idag har utvecklats långt bortom hamburgare och chips. Här hittar du allt från ost dip till kryddiga kycklingvingar.
   
  Misströsta inte: din baklucka spridningen inte har utmanövrera din viktminskning plan. Grillad kabobs är bra pris på fältet. Bara spett grönsaker, frukt och kött, och njut av din favorit marinad. Skaldjur, salsas, wraps och grytor är bra mat, alltför. En Crock-Pot av chili--laddad med hög-fiber, hög-protein bönor--är en klassisk tailgate maträtt (Glöm inte skiva).
   
  Kom bara ihåg, alkohol är packad med kalorier. Njut av din favorit brygga, men byta ut för noll-kalori drycker som partiet rullar längs. Det är hur du spelar spelet!
   
  [SIZE=14pt]2. sömn Tips som hjälper barnens vikt[/SIZE]
   
  Ditt barn får tillräckligt med sömn? Om inte, det kan påverka mer än sömnighet i skolan. Studier tyder det kan finnas ett samband mellan brister i sömn och övervikt. Sömn brister kan öka hunger hormoner--så barn äter mer. Även barn är mindre benägna att få motion (och bränna bort kalorierna) när de är trötta.
   
  [SIZE=14pt]Att hjälpa barn och tonåringar får en god natts sömn:[/SIZE]
   
  ***Ta bort TV-apparater, datorer och prylar från barnens sovrum.
  ***Undvik stora måltider innan läggdags.
  ***Utveckla en regelbunden läggdags rutin.
  ***Sätta fast bedtimes och vakna gånger.
  ***Kontrollera att sovrummet är tyst, mörkt, avkopplande-- och inte alltför varm eller kall.
  ***Hjälpa barnen att lugna ner ett par timmar innan läggdags.
  ***Tunga studera, textmeddelanden, eller videospel bör sluta i tidigt på kvällen.
   
   
  [SIZE=14pt]Hur mycket sömn behöver schoolkids? Det beror på barnet. Men här är några allmänna riktlinjer från National Sleep Foundation:[/SIZE]
   
  ***Ã…ldrarna 3-5: 11-13 timmar
  ***Ã…ldrarna 5-12: 10-11 timmar
  ***Ã…ldrarna 11-17: 9,5-9,25 timmar
   
  [SIZE=14pt]3. sluta röka: Du kommer inte upp i vikt[/SIZE]
   
  Om du har slutligen beslutat att sparka vana, det finns goda nyheter: sluta röka kommer inte göra dig vinna vikt på lång sikt. Vissa människor plocka upp 4 eller 5 pounds tidigt, men det är bara tillfälligt.
   
  Om du vill avsluta framgångsrikt, experter är överens om, få hjälp och stöd från din läkare, familj, vänner och medarbetare. En läkare eller mental vårdpersonal kan hjälpa dig att skräddarsy en strategi som passar dig. Det finns många FDA-godkända läkemedel för att hjälpa människor att sluta röka.
   
  Kombinera med andra sluta strategier--som att undvika din rökning utlösare eller ändra din dagliga rutin-- och du öka avsevärt dina odds för att sluta för gott.
   
  Ett annat tips: vissa livsmedel och drycker göra cigaretter smakar bättre; några gör dem smaka sämre. Prova att äta mer grönsaker och mindre kött-- och byta det kaffe (eller alkohol) för ett glas mjölk. Låt dina smaklökar kväva dessa cravings!
   
  [SIZE=14pt]4. influensa vaccin? Vem? Du.[/SIZE]
   
  När temperaturen blir kyligare och människor spenderar mer tid inomhus, smyger influensa säsong in. Eftersom influensaviruset kan infektera lungorna, kan det orsaka en allvarlig komplikation som lunginflammation--som kan kräva sjukhusvård, leda till döden. Det är därför vissa människor måste få en influensa skott.
   
  Oktober eller November är bästa tiden att få vaccineras, men du kan fortfarande få vaccinerade i December eller senare. Influensa säsong kan börja redan i oktober och sista så sent som i maj.
   
  Om du bor med eller ta hand om ett barn under 2 år gammal, är du en prioriterad grupp för influensa skott.
   
  [SIZE=14pt]Det finns två typer av influensavaccin: influensa skott och nässpray. Influensa skott vaccin rekommenderas för:[/SIZE]
   
  ***Barn i åldern 6 månader till 19 år.
  ***Gravida kvinnor.
  ***Personer 50 år och äldre.
  ***Människor i alla åldrar med kroniska sjukdomstillstånd såsom astma.
  ***Människor som bor på vårdhem eller andra långsiktiga faciliteter.
   
  Andra som kunde få influensa dimman nässpray är friska människor 2-49 år som inte är gravida.
   
  [SIZE=14pt]Också, skydda dig själv och ditt barn från att fånga eller sprida virus:[/SIZE]
   
  ***Täck näsa och mun med en vävnad när du nysa eller hosta. Kasta bort efteråt.
  ***Tvätta händerna ofta med tvål och vatten--särskilt viktigt när du hosta eller nysa på dem. Använda en alkohol-baserade hand renare om det behövs.
  ***Hålla dig och din baby från personer som är hosta eller nysningar.
  ***Försök att inte röra din ögon, näsa eller mun--eftersom det är hur bakterier sprids
   
  I 2009, den H1N1 swine flu, ett nytt influensavirus, dykt upp. Detta virus sprids från person till person som säsongsbunden influensa, främst genom hostar eller nyser eller ibland genom att röra vid något som blev infekterade med virus. Vaccin mot svininfluensan är i produktion.
   
  [SIZE=14pt]5. semester spel Plan: Ingen viktökning[/SIZE]
   
  Utmaningarna som semester fest är alltför uppenbara--underbara dofter och fantastiska smaker. Vi älskar vår comfort mat! Men den traditionella semestern viktökning är en annan sak. Om det är ett verkligt problem för dig, är här goda nyheter. Med ett par enkla ändringar, kan du njuta av högtiden utan att få extra 1 till 3 pounds som tenderar att bli permanent bagage.
   
  [SIZE=14pt]Här är planen:[/SIZE]
   
  ***Inte kommer att svälta. Äta något litet och friska, som havregryn eller en Fullkornsris smörgås, innan den stora måltiden. Som håller dig full till middag.
  ***Motion varje dag. Detta innebär stora helgdagar, alltför. Få familjen ut med dig. Starta en ny semester tradition som innebär att aktivitet.
  ***Fastställa marken med dig själv. Äta dessert, men endast en flisa, t.ex.
  ***Håll koll. Skriv ner allt du äter. Om du lägger det i skrift, är du mindre frestad att äta för mycket.
  ***Ät mindre portioner av kaloririka rätter. Njuta av, men inte gris.
  ***Spara kalorier för den mat du älskar. Inte äta något bara för att det är där.
  ***Prata mer, äter mindre. Sky de hög fetthalt aptitretare på semester fester.
   
  Om du vet att du har problem att motstå dessa favoriträtter, planera för den. Skära ned på att äta tidigt i veckan. Få mer motion före och efter semestern. Du kan göra detta!
   
  [SIZE=14pt]6. sötpotatis: vinter Superfood[/SIZE]
   
  Det är en av de sötaste sätt att göra en hälsosam förändring--får heta om sötpotatis. Dessa läckra orange knölar kan skryta med en mängd antioxidanter; fytokemikalier inklusive betakaroten; vitamin C och E; folat; kalcium. koppar; järn. och kalium. Fiber i sötpotatis främjar en sund mag-tarmkanalen, och antioxidanter kan spela en roll för att förebygga hjärtsjukdomar och cancer.
   
  Naturliga sötma av en rostad sötpotatis är utsökt utan extra fett eller smakförstärkare.
   
  [SIZE=14pt]7. utöva din hjärna: Gå dans[/SIZE]
   
  Du vet ditt hjärta fördelarna från träning. Din hjärna gör, också. Studier visar att regelbunden, måttlig träning--30 minuter av promenader eller en lätt en mil springa--hjälper bekämpa åldrandets effekter på hjärnan. Ingen ansträngande träning krävs!
   
  Alla typer av motion räknas, inklusive vandring, cykling, vandring, simning, aerobics och styrketräning. Sällskapsdans är en annan en, särskilt roligt på kyliga kvällar.
   
   
  Hur utövar arbete för att förhindra psykisk nedgång? Forskare tror att motion kan stimulera kroppen att bekämpa stress som normalt uppstår i hjärnan--stress som orsakar oxidativ skada. Allt det bra grejer från en liten övning!
   
  [SIZE=14pt]8. krypa upp med hett kaffe[/SIZE]
  Den underbart värmande koppen morgonkaffe kan ha positiva hälsoeffekter. Koffeinet i kaffe stimulerar hjärnan och nervsystemet, och får sänka din risk för diabetes, Parkinsons sjukdom, humör problem, huvudvärk och även hålrum.
   
  Forskare har upptäckt kaffets många nyttiga ämnen, inklusive klorogensyra, en förening i familjen antioxidant som kan förbättra glukosmetabolism (socker). En annan förmån är att kaffe innehåller magnesium, ett mineral som kan också förbättra insulinkänsligheten och förbättra glukostolerans--tummen upp för att förebygga diabetes.
   
  Ett annat plus är att kaffe är naturligt kalori-fri. Bara inte ladda upp det med extra kalorier från grädde, socker, vispgrädde eller smaksatt sockerlag.
   

   

Share This Page