The Koyal Group Info Mag: Forskare förklarar varför rekordhöga antarktiska havet is

Discussion in 'General' started by fishernessa, Nov 6, 2014.

 1. Forskare förklarar varför rekordhöga Antarctic havsis betyder inte globala uppvärmningen inte är händer
   
  Antarktis har fullmatat med havsis 2014, svävar runt rekordhöga utsträckning under större delen av året. Den 20 September nådde 7,78 miljoner kvadrat miles, bryta föregående antarktiska havet ice utsträckning post, som var fastställd i 2013. Men även om det kan tyckas att detta rekord kastar ifrågasätta giltigheten av den globala uppvärmningen, forskare säger detta inte bara fallet.
   
  Uppe i norr är havet ice förlusten i Arktis precis vad du förväntar dig i en värmande värld. 2012 var rekordlåga året för arktiska havsisen i posten satellit 2014 var den sjätte lägsta.
   
  Men i antarcticen, havsis har ökat år över år. Detta är i motsats till isen på Antarktis land, som verkar vara krymper snabbare än tidigare beräknat. Dikotomin tyder på att något mycket mer komplicerat än "uppvärmningen är lika med smältande" sker, och forskare säger att mer forskning behövs för att förstå iakttagelserna.
   
  En möjlig förklaring för den växande havet ice omfattningen är att vädermönster runt Antarktis kan vara att driva mer kall, kontinentala luft över havet, sporra bildandet av mer havsis.
   
  En annan möjlighet faktiskt innehåller den smältande isen över Antarktis själv – som mark isen smälter, det kunde spola stora mängder av färskvatten, som fryser snabbare, i havet.
   
  "Det har inte varit en förklaring men att jag har blivit ett samförstånd, där folk säger,"vi har spikat det, därför det händer,"" sa Claire Parkinson, en senior forskare på NASA: s Goddard Space Flight Center. "Våra modeller är bättre, men de är långt ifrån perfekt. En efter en, forskare räkna ut att särskilda variabler är viktigare än vi trodde år sedan, och en efter en de variablerna får införlivas modeller. "
   
  När det gäller att jämföra Arktis och Antarktis, är det förmodligen bäst att inte dra slutsatser av sina olikheter. "Vissa människor har tittat på Antarktis ökande trend och att föreslå att den globala uppvärmningen är inte händer, eller att ökningen av antarcticen är kvittning minskningen i Arktis och det är helt enkelt inte sant," säger Walt Meier, forskare vid NASA Goddard Space Flight Center, i en video på den posten mån. "Om du tittar på omfattningen av de förändringar vi ser på vintern, Arktis minskar ungefär dubbelt så snabb som Antarktis ökar."
   
  Årets rekord utsträckning kommer sannolikt snabbt ny forskning om skillnaden mellan Nord- och Sydpolen, och av goda skäl, enligt Meier. "De är mer känsliga för klimatförändringar, och därför de är regioner som vi ser de största effekterna av klimatförändringen hittills, säger Meier. "They 're slags kanariefågel i en kolgruva av den globala uppvärmningen."
   

   
 2. We don't speak Swedish on this forum


  Sent from four score and seven years ago
   

Share This Page