Corliss Expert Group in Home Security: Som hem blir smartare, säkerhet i hemmet behöver uppdateras

Discussion in 'General' started by scholtrandal, Oct 28, 2014.

 1. Norges Viva Labs har drivit en whitelabel Smarthome erfarenhet i ett par månader nu med alla roliga saker, såsom en NEST-termostat som lär sig från hur du använder det, och pluggar smart att erkänna att du har lämnat kammaren - hjälper dig se till att du lämnar inte att kaffebryggaren.
   
  Men enligt Viva Labs vd Henrik Holen i energieffektivitet och smart kontroll är bara två delar av ekvationen: säkerhet och inrikes säkerhet kan vara en av de viktigare sakerna i en smart hem som vi inte har sett många företag arbetar med.
   
  Så bygger upp sin plattform ytterligare, Viva är också går i hemsäkerheten utrymme genom att göra något liknande Dropcam, eller vad säkerhet i hemmet ska se ut som om den hade uppfunnits idag. Inspelningen automatiskt vet genom telefonens GPS när du har lämnat kammaren, och om systemet märker något, fast deras plattform anslutna rörelsekänsliga kameror, kan de få kontakt med dig via ett tryck på anmälan, sms, eller sedan den automatiska telefonsamtal om de märker att du inte har kollat in potentiella problem.
   
  Hela call-center home security system bemärkelse kommit tillbaka i 1980 när fasta telefoner var det enda sättet att komma i kontakt med någon, men efter att ha tittat på de live-inspelning eller video i molnet, sedan kan du ringa polisen och säga "hallå där, finns det någon i mitt hus" snarare än att gå genom onödiga steg av larm företag.
   
  "Här i Norge ser du 15-20% av befolkningen] har inbrottslarm larm och de betalar en förmögenhet för det - ungefär €40 per mÃ¥nad. Trots att endast 50 procent satte larm regelbundet. Larmet har företaget inga incitament för att fÃ¥ dig att använda tjänsten - de har bara kostnader i samband med larm ställs in, säger Holen.
   
  För försäljning Viva Labs har fört den vita etiketten sökväg, och räknar med att rulla ut sin lösning i Norge i januari/februari, inriktning bredband företag och hjälpmedel som kunder.
   
  Nu när jag tänker på det, inrikes säkerhet är förmodligen det bästa sättet att få smarthome system till massorna, eftersom det kändes som ett "måste" för en bra mängd av världen. De flesta av dagens smarthome lösningar är mer för ingenjörer av ingenjörer, men de kommande åren i takt med att tekniken blir mer användarvänliga så får vi se fler människor att dra ut sina telefoner till styrning deras hem.

   

Share This Page